понеделник, 18 октомври 2010 г.

Мира,която откри топлата вода


Докато ровех за едно домашно по политология,взех че попаднах на няколко доста интересни блога.Докато милата ми главица попиваше сладките мисли на другите мили главици,взех,че се чукнах(образно казано) и си казах-Хей,има живот в тази България! Както си се бях отчаяла напоследък,че наокола са останали само мнозинство от бившето комунистическо-социалистическо-партийно-бесепарско-седесарско-ляво-дясно-с малко зъби, малко пари в джоба и много критика,недоизказана относно днешната младеж пенсионирано население,клатушкащо се ежедневно с мен в милия ми градски транспорт,и тук-там някой циганин,изнасилвач или крадец,или просто заблуден субект,обмислящ не дотам достойни бъдещи относно нацията постъпки,взех че реших,че живот има! Сега ми щукна една древнокитайска мъдрост-Ако нямаш доказателство за нещо,означава ли това,че то не съществува?
За пореден път ме хвана яд,че отдадох толкова от ценното си време в киснене(буквално) в тоя проклет Фейсбучец,драг и премил,че изоставих блога си на заден план! Направо съм за изгаряне на клада,та аз не искам да се превръщам в част от Системата !!! Онзи глобален план за притъпяване на населението,намаляване на умствения капацитет на нацията с цел? Какво?...Ентъртейнинг...Имаме от всичко по много-както казваше скъпия Джордж Карлин-преситени сме,много на витрината,малко в склада...Не си спомням точно,за да цитирам есето му,спомням си невероятната Нирвана,в която ме потопи то,накара ме да мисля,да си използвам малко сивото вещество и да се изтръгна малко(или много)от действителността,или пък-другояче казано-да се гмурна в нея! Обичам такива хора,ей...
Много дълбоки хора има по света,много дълбоки мисли,много велики открития стоят и чакат,понякога просто стоя и се питам-има ли смисъл? Къде е смисълът на цялата тази главоблъсканица-всички да философстват,споделят,мислят,премислят,дообмислят,решават...А накрая остават-сами?
И колко още имам да кажа,но дългът ме чака...

''О,време,спри,поспри за миг ти своя бяг...
спри и загледай се в безкрая...''(личен миг на вдъхновение)

А може би всичко е заради вниманието.....?